Groenten voor je kinderen

Groenten op het bord van je kinderen

Hoe laat je je kinderen groenten eten ?
Spruitjes, broccoli, bietjes: je kinderen groenten voorschotelen is niet altijd eenvoudig. Nochtans zijn ze essentieel om goed te groeien. Hier zijn alvast enkele ideeën om ze er volop van te laten smullen, incognito!

Je bondgenoot: de mixer!
Bereid voor hen overheerlijke smoothies met vers fruit, en laat er onopgemerkt ook een wortel of tomaat in verdwijnen. Wat niet weet, niet deert! Serveer koud met een strootje en je kind zal helemaal niets vermoeden. En intussen tankt hij of zij wel volop vitamines! Maar je kan ook heerlijke huisgemaakte pureetjes bedenken met een lekkere groente erin verborgen. Maar let wel op: vooruitgang boeken doe je best met kleine stapjes! Kinderen hebben tijd nodig om te wennen aan de smaak! En lukt het niet, dan kan een vleugje gruyère eroverheen wonderen doen!

Laat hen zelf koken
Wil je hen leren van groenten te houden, waarom nodig je hen niet uit om samen met jou te koken. Je kiest samen groenten, wast ze, schikt ze op het bord. Door hen zoveel mogelijk te betrekken en kleine, aan hun leeftijd aangepaste opdrachtjes te geven bij de bereiding, zullen je kinderen blinken van trots. Zo kan je ze ook veel makkelijker overtuigen om er zelf van te proeven.

Krokante groentjes
Kinderen houden van kroketjes en gepaneerd voedsel. En dat is meteen ook een geweldige manier om je kinderen meer groenten te laten eten. Meng je gemixte groenten met ei en een beetje bloem en paneer ze vervolgens. Je kan ook een vleugje kaas toevoegen of je groenten mengen met gehakt! Dat wordt smullen!

Groentjes kiezen
Sommige groenten hebben zich al meermaals bewezen bij kinderen! Kinderen houden doorgaans nogal van groenten met een zachte smaak zoals wortel, pompoen, tomaat, erwtjes of gekarameliseerde uien. Laat dat je er echter niet van weerhouden om ook andere groentjes uit te proberen! Neem wel even de tips in overweging die we je zonet gaven voor je ze serveert.

Een bron van vitamines
Omnivit heeft ook gummies. Omnivit Junior Gummies zijn rijk aan vitamines en buitengewoon lekker.

* Vitamine D, nodig voor de normale groei en de ontwikkeling van de beenderen bij kinderen. Jodium, nodig voor de normale groei van kinderen. Vitamine A en zink dragen bij tot de normale werking van het immuunsysteem bij kinderen.

Waar kunt u Omnivit-producten kopen?

Apotheek bij u in de buurt

Het Omnivit-gamma is verkrijgbaar in de apotheek in België. Vraag raad aan uw apotheker. U kunt eenvoudig de dichtstbijzijnde apotheek vinden via de onderstaande link:

Onze producten
Onze producten
Koop nu